All 2020 CPE and networking events have been moved online. Visit our updated catalog »

Webinar (AICPA): Forensic & Valuation Services Conference 2020

Description

Monday, November 9, 2020

9:00 AM – 10:00 AM MST
(1h)
Welcome & Keynote: The Calm Person in The Boat: Leading During COVID-19
Speakers: JP Pawliw-Fry

10:00 AM – 10:15 AM MST
(15m)
Transition Break & Activities

10:15 AM – 11:30 AM MST
(1h 15m)
Transaction Method – Maneuvering the Databases
Speakers: Karolina Calhoun, Gary Trugman

10:15 AM – 11:30 AM MST
(1h 15m)
Advanced Global Due Diligence with Social Media
Speakers: Cynthia Hetherington

10:15 AM – 11:30 AM MST
(1h 15m)
Beyond Daubert: Navigate Rules of Evidence to Ensure Opinions are Admitted
Speakers: Kenneth Rugeti, David Sugden

10:15 AM – 11:30 AM MST
(1h 15m)
Advanced Valuation Issues in Gift and Estate Tax
Speakers: Natalya Abdrasilova, Chris Mercer

10:15 AM – 11:30 AM MST
(1h 15m)
Interactive Hands-On Techniques with Excel
Speakers: Travis Armstrong, Matt Storlie

11:30 AM – 12:00 PM MST
(30m)
Interactive Exhibitor Networking

12:00 PM – 1:15 PM MST
(1h 15m)
Market Approach: How Similar is Too Similar
Speakers: Lisa Cribben

12:00 PM – 1:15 PM MST
(1h 15m)
Revenue Estimation Case Study: Regression
Speakers: Mohan Rao, Chris Tregillis

12:00 PM – 1:15 PM MST
(1h 15m)
Integrating the MPF/AMPF Within Your Practice
Speakers: Nancy Czaplinski, Myron Marcinkowski

12:00 PM – 1:15 PM MST
(1h 15m)
Business Interruption Loss – Sniffing out Misrepresentations
Speakers: Michael Haugen

12:00 PM – 1:15 PM MST
(1h 15m)
Merger and Acquisition Disputes
Speakers: Bradley Boudouris, Kelly Nickerson, Kristy Serviss

1:15 PM – 1:30 PM MST
(15m)
Transition Break & Activities

1:30 PM – 2:20 PM MST
(50m)
FVC2012. Implications and Opportunities Utilizing the New SubChapter V Bankruptcy
Speakers: Kenneth DeGraw, Adam Hirsch

1:30 PM – 2:20 PM MST
(50m)
Revenue Estimation Case Study: Benchmarking and Yardstick Method
Speakers: Sean Anderson, Chris Tregillis

1:30 PM – 2:20 PM MST
(50m)
Current Conditions in the Administration and Valuations of ESOPs
Speakers: Natalya Abdrasilova, Steven York

1:30 PM – 2:20 PM MST
(50m)
Cheap Stock Guide
Speakers: Amanda Miller, Jay Seliber

1:30 PM – 2:20 PM MST
(50m)
Adapting Your Practice in a Virtual Environment
Speakers: Hubert Klein, Nicole Lyons

2:20 PM – 2:50 PM MST
(30m)
Interactive Exhibitor Networking

(2:50 PM – 4:05 PM MST
(1h 15m)
COVID-19 Impact: Valuation Roundtable
Speakers: Lisa Cribben, James Hitchner, Mark Zyla

2:50 PM – 4:05 PM MST
(1h 15m)
FVC2018. COVID-19 Impact: Forensic Roundtable

4:05 PM – 5:05 PM MST
(1h)
Virtual Happy Hour

Tuesday, November 10, 2020

9:00 AM – 10:15 AM MST
(1h 15m)
Keynote: How to Attract & Retain Talent
Speakers: Cheryl Cran

10:15 AM – 10:30 AM MST
(15m)
Transition Break & Activities

10:30 AM – 11:45 AM MST
(1h 15m)
ABCs of Intangible Asset Valuation
Speakers: Nancy Czaplinski, Nene Gianfala

10:30 AM – 11:45 AM MST
(1h 15m)
FCPA Compliance and Investigations: The Role of the Forensic Accountant
Speakers: Alex Koltsov

10:30 AM – 11:45 AM MST
(1h 15m)
Personal Goodwill in the Real World
Speakers: Bethany Hearn, Rob Kester

10:30 AM – 11:45 AM MST
(1h 15m)
Valuing S Corps and Other Flow-Through Entities Post TCJA
Speakers: Chris Mercer, Chris Treharne

10:30 AM – 11:45 AM MST
(1h 15m)
Whistleblower Investigations – The Right Way!
Speakers: Michael MacDonald, Chetan Sehgal

11:45 AM – 12:15 PM MST
(30m)
Interactive Exhibitor Networking

12:15 PM – 1:30 PM MST)
(1h 15m)
Discounted Cash Flows: Factoring In the Future
Speakers: Nathan DiNatale, Jessica Landay

12:15 PM – 1:30 PM MST
(1h 15m)
Big Data in Damages Part I
Speakers: Larry Andrade, Rupert Jagelman, Rachel Ryman

12:15 PM – 1:30 PM MST
(1h 15m)
Trade Secrets Damages – Customer Lists and Relationships
Speakers: Travis Armstrong, Mark Romeo

12:15 PM – 1:30 PM MST
(1h 15m)
Estimating the fair value of private debt and equity investments in times of increased uncertainty and volatility
Speakers: David Larsen, Amanda Miller

12:15 PM – 1:30 PM MST
(1h 15m)
Valuation for Succession Planning
Speakers: Ethan Hitchcock, Harold Martin

1:30 PM – 1:45 PM MST
(15m)
Transition Break & Activities

1:45 PM – 2:35 PM MST
(50m)
Balance Sheet Considerations in Income-Based Valuations – Common Errors
Speakers: Dean Das, Ephraim Stulberg

1:45 PM – 2:35 PM MST
(50m)
Tax Controversy Beyond the Audit
Speakers: Kenneth DeGraw, Matthew Lee

1:45 PM – 2:35 PM MST
(50m)
Review Reports: A Practical Approach
Speakers: James Hitchner

1:45 PM – 2:35 PM MST
(50m)
Blockchain Forensics: The State of the Union
Speakers: Johnny Lee

1:45 PM – 2:35 PM MST
(50m)
Regulatory Update from SEC, FASB and PCAOB
Speakers: Alison Staloch, David Yates

2:35 PM – 3:05 PM MST
(30m)
Interactive Exhibitor Networking

3:05 PM – 3:55 PM MST
(50m)
Follow the Money – Interpreting Bank Statements
Speakers: Matt Storlie

3:05 PM – 3:55 PM MST
(50m)
The Forensic Accountant’s Role in Facilitating the Largest Transfer of Wealth in Modern History- A Primer in Fiduciary Litigation Services in the Era of Covid-19
Speakers: Twyla Sketchley, Khadija Zackria

3:05 PM – 3:55 PM MST
(50m)
Strategic Performance Measurement- What moves ROIC
Speakers: Travis Harms

3:05 PM – 3:55 PM MST
(50m)
Developing, Managing and Evaluating Forecasts During Uncertainty
Speakers: Paul Halley, Dayton Nordin

3:05 PM – 3:55 PM MST
(50m)
Professional Perspectives & Implications Unveiled
Speakers: PJ Patel, Mohini Singh, Mark Zyla

4:00 PM – 5:00 PM MST
(1h)
Virtual Happy Hour

Wednesday, November 11, 2020

(8:30 AM – 9:20 AM MST)
(50m)
VS Forum

9:20 AM – 9:35 AM MST
(15m)
Transition Break & Activities

9:35 AM – 10:50 AM MST
(1h 15m)
Building a Credible Breach of Contract Damages Analysis
Speakers: Lynsey Honegger

9:35 AM – 10:50 AM MST
(1h 15m)
Bankruptcy and Distressed Companies
Speakers: Robert Reilly, Josh Shilts

9:35 AM – 10:50 AM MST
(1h 15m)
The OPM Backsolve Model in Common Stock Valuation: A Fair Value Update
Speakers: Antonella Puca

9:35 AM – 10:50 AM MST
(1h 15m)
Emerging Trends Impacting Investigative Interviewing
Speakers: Scott Porter

10:50 AM – 11:20 AM MST
(30m)
Interactive Exhibitor Networking

11:20 AM – 12:35 PM MST
(1h 15m)
Negotiating a VC Equity Stake: the VC Method in Early Stage Valuation
Speakers: Antonella Puca

11:20 AM – 12:35 PM MST
(1h 15m)
Big Data in Damages Part II
Speakers: Moya Graham, Justice Newbould, Rachel Ryman, Sarah Whitmore
1:20 PM – 2:35 PM ET

11:20 AM – 12:35 PM MST
(1h 15m)
Cost of Capital in Turbulent Times
Speakers: Roger Grabowski

11:20 AM – 12:35 PM MST
(1h 15m)
Forensic Accountants In (Da) House!
Speakers: Naddav Paran, Aditya Yerramilli

11:20 AM – 12:35 PM MST
(1h 15m)
FVC2049. Investigations Trends

12:35 PM – 12:50 PM MST
(15m)
Transition Break & Activities

12:50 PM – 2:05 PM MST
(1h 15m)
Valuations Meet Forensic Accounting: How to Conduct Successful Interviews
Speakers: Richard Davies, Anita Patel

12:50 PM – 2:05 PM MST
(1h 15m)
Bus Com Update
Speakers: Kellie Adkins, Gary Roland

12:50 PM – 2:05 PM MST
(1h 15m)
Attorneys View – Planning Credible Lost Profits Analyses for Experts
Speakers: Karl Dial, Robert Gray, Rob Kester

12:50 PM – 2:05 PM MST
(1h 15m)
With Great Value Comes Great Responsibility: Healthcare Transactions
Speakers: Kathryn Culver

12:50 PM – 2:05 PM MST
(1h 15m)
Hot Topics in Financial Crime: 2020 Edition
Speakers: Matthew Adams, JESSICA HOLLOBAUGH, Matthew Lee

2:05 PM – 2:35 PM MST
(30m)
Interactive Exhibitor Networking

2:35 PM – 3:50 PM MST
(1h 15m)
Unlocking Insight for Decision Making: The Next Level of Financial Analysis
Speakers: Kirstine Connors, Bethany Hearn

2:35 PM – 3:50 PM MST
(1h 15m)
How to Think Like a Fraudster
Speakers: Sophia Carlton, James Ruotolo

2:35 PM – 3:50 PM MST
(1h 15m)
Wall Street vs. Main Street: Stock Market vs. Closely held business value
Speakers: Lisa Cribben, Travis Harms

2:35 PM – 3:50 PM MST
(1h 15m)
Emerging Issues in Cannabis & Hemp Industries
Speakers: Ronald Seigneur, Hamid Shekarchi, Howard Silverstone

Provider
AICPA - Durham
Course Level
Intermediate
CPE Field of Study
Various
20
Who Should Attend
  • Forensic accounting and business valuation services professionals
  • Litigation services consultants and experts
  • Emerging FVS professionals
  • CFOs, controllers and senior financial professionals
Location
Webinar
Purchase Now
Location
Webinar
Total CPE Credits
20
Format
Webinar

MEMBER


$ (% off)
$1395.00

NON-MEMBER


$ (% off)
$1795.00
Become A Member

Purchase This Program

Webinar (AICPA): Forensic & Valuation Services Conference 2020


Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.

Update my browser now

×